Tips & informatie over pelletkachels uit Tilburg

Direct naar de showroom

Als specialist op het gebied van pelletkachels geven wij u bij Pelletkachel Tilburg graag tips over het gebruik en onderhoud van uw kachel en informatie over hoe u kunt bijdragen aan een beter milieu.

Bewust omgaan met het milieu

Ook het milieu heeft er baat bij als u een pelletkachel aanschaft. Door op deze manier te stoken, belast u het milieu namelijk een stuk minder. Bij de verbranding van pellets is het warmteverlies veel kleiner en er komen minder schadelijke stoffen vrij dan bij traditionele kachels. Die schadelijke uitstoot is van invloed op de luchtkwaliteit in uw omgeving. 

In sommige wijken is de luchtkwaliteit zo slecht dat het openen van een raam voor frisse lucht niet meer mogelijk is. Dit komt veelal door gebruik van niet goed gestookte houtkachels, allesbranders en open haarden. Ook is de (roet)aanslag op gebouwen hierbij veel groter. De enige manier om hier wat aan te doen is het terugdringen van schadelijke uitstoot. Bij het gebruik van een pelletkachel is dat perfect geregeld. Ook flink financieel voordeel word behaald t.o.v gas stoken.

Ontdek de voordelen van de pelletkachel

Verbeter het aanzicht van uw woning

Omdat allesbranders en open haarden aangesloten zijn op externe rookkanalen met een flinke doorsnede, is het gebruik van grote RVS-buizen (dubbelwandig 200-250 mm) noodzakelijk. Dit ontsiert uw woning en het is bovendien kostbaar om aan te brengen. Voor een pelletkachel is een buis met een diameter van 80 millimeter al voldoende en, indien nodig, buiten een dubbelwandige RVS buis van 120 tot 140 millimeter. Ook is de dubbelwandige buis leverbaar in de kleur zwart. Daar knapt uw woning van op!

Maar ook bij een pelletkachel geldt; de buis dient vakkundig te worden geïnstalleerd. Raadzaam is om te proberen op een verantwoorde manier binnendoor te gaan. We raden het sterk af om meteen door de gevel naar buiten te gaan. Een verticale stijgleiding is namelijk noodzakelijk voor de natuurlijke trek van de rookgasafvoer mocht de stroom uitvallen. Uiteraard zorgen onze monteurs voor een vakkundige installatie. 

Stel een vraag over de installatie
Bel Pelletkachel Tilburg

Nieuwsgierig naar de verschillende soorten kachels?

Maak direct een afspraak bij ons
Pelletkachel Tilburg

Typ hier tekst

 Broekhovenseweg 130m
5021 LJ Tilburg

  |    06 - 1955 3739

Service: 06 - 1955 3739  

 info@pelletkacheltilburg.nl

Privacyverklaring

KvK: 17027214

Pelletkachel Tilburg gaat met de tijd mee in kwaliteit en service

Bezoek, op afspraak, voor meer aandacht voor u en uw vragen of informatie.

Bel:  06  1955 3739

 

Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur ook  zonder afspraak open.

 

open bij voorkeur ALLEEN op afspraak

Waar vindt u ons?

Bedrijvenpark 130: rijd links achter/naast het bushokje bedrijvenpark 130 op, recht vooruit wat links aanhouden achter de grijze deuren nr. 130 M.

Stuur voor service bij voorkeur even een mail met uw gegevens en het type kachel naar: Info@pelletkacheltilburg.nl