Een pelletkachel is heel zuinig in verbruik. Pelletkachel Tilburg vertelt u er alles over;

Zo werkt de pelletkachel

Pelletkachel Tilburg begrijpt dat u nieuwsgierig bent naar de werking van de kachel. Hoe ontstaat er warmte? Waar gaat deze warmte naartoe? En hoe wordt eventuele rook afgevoerd? Wij leggen kort en helder het systeem uit. Zo maakt u een weloverwegen keuze voor een pelletkachel.

De monteur van Pelletkachel Tilburg installeert uw pelletkachel snel en vakkundig;

De verbranding van pellets

Iedere pelletkachel heeft een reservoir waar minstens 15 kilo aan pellets in wordt opgeslagen. De grootte van het reservoir is afhankelijk van het gekozen model. De pellets worden met een draaiende vijzel naar de vuurpot getransporteerd. Vervolgens blaast een ventilator lucht door het vuur, waardoor een optimale verbranding van de pellets plaatsvindt.

De warme lucht die ontstaat wordt aan de voorkant uitgeblazen. Zo geniet u overal in de kamer van aangename warmte. Het is ook mogelijk om de pelletkachel aan te sluiten op uw cv. De vrijgekomen warmte wordt dan niet overgedragen aan de lucht, maar aan verwarmingswater of een combinatie van beiden. 

Afvoer van de rookgassen

Een van de voordelen van een pelletkachel is het rendement dat tot wel 90% kan oplopen. Dit betekent dat 90% van de energie die de kachel verbruikt in de vorm van pellets, wordt omgezet in warmte. Daarmee heeft een pelletkachel een veel hoger rendement dan de traditionele houtkachel of open haard. 

Maar ook een pelletkachel produceert rookgassen, die afgevoerd moeten worden. Een kleine hoeveelheid verbrandingslucht kan immers al hinderlijk zijn. De temperatuur van de rookgassen is met maximaal 150°C relatief laag. Daarom volstaat voor de afvoer al een schoorsteenpijp met een doorsnede tussen de 80 en 100 millimeter. De monteurs van Pelletkachel Tilburg adviseren u altijd over een geschikte afvoer van de rookgassen.

Wilt u een pelletkachel kopen? Laat u goed adviseren door de medewerkers van Pelletkachel Tilburg;
Een pelletkachel werkt op houtkorrels. Deze pellets kunt u gemakkelijk kopen bij Pelletkachel Tilburg;

Werking van de pelletkachel in beeld

  1. U vult het reservoir met pellets.
  2. Een vijzel vervoert de pellets naar de vuurpot.
  3. De gloeispiraal in de vuurpot ontbrandt de pellets.
  4. De warmtewisselaar filtert de warmte uit de rookgasafvoer.
  5. Ventilatoren blazen de warme lucht de te verwarmen ruimte in.
  6. Overige rookgassen worden afgevoerd via de schoorsteenpijp.
  7. Een elektronisch sensorenpakket controleert de werking van de pelletkachel