Een pelletkachel is heel zuinig in verbruik. Pelletkachel Tilburg vertelt u er alles over;

Onderhoud door Pelletkachel Tilburg

Een van de voordelen van de pelletkachel is dat deze heel gemakkelijk te onderhouden is. U vult het reservoir eens in de zoveel tijd met pellets, maakt regelmatig het glas schoon en leegt wekelijks de aslade. Natuurlijk kunt u ook Pelletkachel Tilburg inschakelen voor periodiek onderhoud. 

Stel al uw vragen over het verbruik van pelletkachels aan de medewerkers van Pelletkachel Tilburg;’

Het reservoir van de pelletkachel vullen

Een pelletkachel heeft een reservoir aan de bovenkant van de kachel dat u - afhankelijk van het type pelletkachel - met 10 tot 30 kilo aan pellets kan vullen.

Afhankelijk van het kachelmodel, de tijd van het jaar en de mate waarin uw woning is geïsoleerd, gaat een gevuld reservoir 1 tot 3 dagen mee. Het gemiddeld verbruik (volgens opgave van onze klanten) is van +/- 0,8 tot 1.0 kg per uur. U vult het reservoir (als de kachel uit is) gemakkelijk door de het zakje van de pellets met een scherp mesje boven het reservoir open te snijden en het rustig te vullen. De doorvoer van de pellets naar de vuurpot gebeurt automatisch met een vijzelschroef.

Gebruik alleen kwalitatief goede, droge pellets en geen poreuze pellets met stof of los zaagmeel. Dit kan ernstige schade aan uw pelletkachel veroorzaken. Bij incorrect gebruik van de pelletkachel kan het onderhoud hoge kosten met zich meebrengen en de garantie komen te vervallen.

Schoonmaken van de pelletkachel

De hoeveelheid assen ontstaan door de verbranding is zeer miniem (1% restafval). Daarom hoeft u de aslade, als die aanwezig is, slechts 1 keer per week te legen. Gebruikt u de pelletkachel intensief? Onderhoud deze dan dagelijks of om de dag. Tijdens het schoonmaken met de pelletstofzuiger met dubbele fijnstoffilter worden de pelletkachel en ook de asresten mee weggezogen.Gebruik hiervoor niet uw dure stofzuiger, deze kan mogelijk kapot gaan door het fijnstof. 

Open het deurtje van de kachel (wanneer deze koud is) en zuig alles leeg, dus ook de vuurpot. U kunt ook een borsteltje aan de stofzuiger bevestigen. Tot slot maakt u met een vochtig doekje en wat sop of glasreiniger het ruitje gemakkelijk schoon.

Tip! Laat eens per jaar (of na 1200-1500 branduren) een onderhoudt beurt uitvoeren, de pelletkachel reinigen en tevens het schoorsteentje vegen door onze monteur/installateur.

Laat dit vóór het stookseizoen doen. De monteur controleert en reinigt de vitale onderdelen van de pelletkachel en vervangt deze indien nodig. Hij heeft daarbij ook aandacht voor de vuurpot en de afsluitkoorden, die essentieel zijn voor een goede werking van de kachel. 

Gaat u voor een pelletkachel met een breed vuurbed of een ingebouwde ruimteventilator? Bij Pelletkachel Tilburg kan het;