Een pelletkachel is heel zuinig in verbruik. Pelletkachel Tilburg vertelt u er alles over;

Wat maakt een pelletkachel zo gebruiksvriendelijk?

Na een lange dag op kantoor of een pittige wandeling met de hond, komt u graag thuis in een aangenaam warm huis. Dankzij de eenvoudige bediening en automatische werking, is de pelletkachel ideaal voor al deze momenten. Pelletkachel Tilburg legt u uit waarom deze manier van verwarmen 1 van de meest gebruiksvriendelijke is. 

Een pelletkachel is energiezuinig, gebruiksvriendelijk en heeft een hoog rendement;

Bediening van de pelletkachel

Bijna alle pelletkachels zijn voorzien van een elektronisch bediening (paneel) of een display. De kachel instellen, aanzetten en uitzetten is hiermee een fluitje van een cent. Ook kunt u desgewenst dag- en tijdprogramma’s instellen, zodat uw woning al lekker warm is op het moment van thuiskomen. Heeft de pelletkachel de door u ingestelde temperatuur bereikt, dan zal hij op de automatische stand vanzelf naar de laagste ventilatie-stand afzakken. Andere mogelijkheden zijn: handmatig de ventilatie-stand bepalen of op eco-stand zetten waarbij de kachel met 2 graden verschil zal uit- en aangaan. Daarnaast zijn er pelletkachels waarvan je de ventilatie-stand kunt stil zetten in de laagste modus. De bediening is bij veel modellen ook steeds vaker in het Nederlands beschikbaar voor die optimale gebruikservaring. 

Gebruiksvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk

Door houtpellets te gebruiken om uw woning te verwarmen, beperkt u de uitstoot van broeikasgassen en fijnstof. Ook zijn de vrijgekomen rookgassen minimaal en nauwelijks te ruiken in de omgeving. Naast de verbranding van de pellets, worden deze uitlaatgassen op hun beurt verbrand. Dit noemt men naverbranding. Door deze dubbele verbranding wordt het rendement verhoogd en de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum verlaagd. Dat is voor uzelf prettiger, maar ook beter voor de ozonlaag. Bovendien worden de houtpellets gemaakt van neutraal zaagsel dat afkomstig is van zaagindustrieën en houtverwerkingsbedrijven. De biobrandstof van de toekomst!

Wilt u een pelletkachel kopen? Laat u goed adviseren door de medewerkers van Pelletkachel Tilburg;
Pelletkachel Tilburg heeft een groot assortiment pelletkachels in verschillende prijsklassen;

Geen gesjouw met kachelhout

Wat moet u doen voor de houtkachel of openhaard?
Hout inkopen tegen de scherpste prijzen. Het liefst droog hout anders dient het nog een jaar gestapeld in de wind te drogen. Hout klieven met de risico’s van letsel. Een flinke ruimte hebben voor de opslag, die vervolgens een enorme aantrekkingskracht heeft op ongedierte. Het hout naar de opslag dragen en weer van de opslag naar de houtkachel of openhaard. De houtkachel vaak schoonmaken, omdat de ruit veel roet vangt. Daarbij is het aanmaken en geen rook binnenkrijgen een kunst op zich tijdens het stoken. De temperaturen lopen erg hoog op met als resultaat: (te)veel warmte bij de bron en een stuk minder verderop in de kamer.

Wat moet u doen bij een pelletkachel?
Zorgen dat u zakjes van 10 kg pellets in voorraad hebt. Voor iedereen goed te hanteren en er komt geen rommel of stof bij kijken. De pelletkachel vullen, de temperatuur instellen en voor de rest genieten van de aangename en goed verdeelde warmte in huis. Het schoonmaken met een pelletstofzuiger vergt niet meer dan 5 minuten werk en dan is de kachel geheel schoon.