Een pelletkachel is heel zuinig in verbruik. Pelletkachel Tilburg vertelt u er alles over;

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel roept verschillende associaties op. Denkt u aan een houten plateau voor goederentransport? Mis. Of aan een houtkachel met een knisperend haardvuur? Ook mis. Een pelletkachel brengt wel de sfeer in huis zoals een houtkachel dat doet, maar is veel vriendelijker in gebruik én voor het milieu. Pelletkachel Tilburg legt het u uit. 

 

Stel al uw vragen over het verbruik van pelletkachels aan de medewerkers van Pelletkachel Tilburg;’

Hoe werkt een pelletkachel?

Op winterse dagen, maar evengoed op kille andere dagen, geniet u graag van een aangename warmte in huis. Daar heeft u diverse mogelijkheden voor, zoals een centrale verwarming, gas, of houtkachel of open haard. Maar heeft u wel eens gedacht aan de pelletkachel? Deze milieuvriendelijke kachel heeft een reservoir waarin houtkorrels, de zogenaamde pellets, worden afgevuld. U stelt de pelletkachel in op de juiste temperatuur en de pelletkachel doet de rest. De pellets ontbranden in de vuurpot, de warmte wordt gescheiden van de rookgasafvoer en de warme lucht wordt de ruimte ingeblazen. Dit zorgt voor een aangenaam, egaal verwarmde kamer en een schouwspel van dansende vlammen achter het glas van de kachel.  

PELLETS

Pellets zijn kleine geperste houtstaafjes

Veiligheid van een pelletkachel

De moderne pelletkachel is voorzien van een elektronisch regelsysteem. Dit systeem controleert niet alleen de werking van de kachel, maar optimaliseert ook het verbrandingsproces.

Daarom heeft u bij het gebruik van een pelletkachel GEEN last van een (brand)geur in huis en nauwelijks om het huis. Bovendien ontsteekt de pelletkachel zichzelf automatisch en dooft deze ook vanzelf.

De veiligheid wordt gewaarborgd door een uitgebreid sensorenpakket dat constant de temperatuur, druk en werking meet van de pelletkachel.

Daarom zijn pelletkachels indien goed geinstalleerd met de juiste materialen en onderhouden SUPER VEILIG.

Heeft een pelletkachel elektriciteit nodig?

Hoewel de pelletkachel warmte genereert dankzij houtpellets, heeft deze ook elektriciteit nodig. De pelletkachel gebruikt elektriciteit voor de rookgasafvoer, de gloeispiraal, het wormwiel en de ruimteventilator.

Bij het opstarten bedraagt het verbruik circa 300 Watt. Daarna zakt het stroomverbruik van de pelletkachel terug naar 50 à 100 Watt.

Valt de stroom uit? Dan stopt de pelletaanvoer en dooft de kachel vrij snel. De natuurlijke trek van de (goed aangelegde) schoorsteen en de verticale rookgas-afvoer, waar de pelletkachel op is aangesloten, is groot genoeg om de rest van de rookgassen veilig af te voeren.