Een pelletkachel is heel zuinig in verbruik. Pelletkachel Tilburg vertelt u er alles over;

Sluit een pelletkachel aan op de centrale verwarming

Zoekt u naar een alternatief voor het stoken op gas, nu de prijs daarvan steeds verder stijgt? Laat een pelletkachel aansluiten op uw centrale verwarming! De door de kachel gegenereerde warmte wordt dan overgedragen aan het verwarmingswater. Zo bent u niet afhankelijk van gas en verwarmt u uw woning mileuvriendelijk en duurzaam. Waar andere landen al veel langer de voordelen van een pelletkachel onderkennen, is in het in Nederland ook eindelijk in opkomst. Hieronder ziet u de vele mogelijkheden, waarbij Pelletkachel Tilburg de bijbehorende type kachels van in huis heeft.

VERSCHILLENDE VERWARMMOGELIJKHEDEN MET PELLETKACHELS

1.      AIR
Ook wel de gewone pelletkachel genoemd. Deze geeft stralingswarmte af via de geforceerde lucht aan de voorkant of bovenkant van de kachel.

2.      Comfort Air (of gekanaliseerd)
Bij deze pelletkachel, ondersteund met een extra ruime ventilatormotor, is het mogelijk om via buizen of slangen van 6 to 8 centimter dik andere vertrekken in huis te verwarmen. Sommige kachels hebben zelfs nog meer aansluitingen.

3.      Pelletkachel op CV
Het is zelfs mogelijk een pelletkachel te nemen die geschikt is om het vermogen van de CV-ketel over te nemen. Ze zien er bijna hetzelfde uit als een gewone pelletkachel, maar deze kachel verwarmt intern water en voert dat naar de bestaande CV-installatie. Op dat moment neemt de kachel het vermogen van de CV ketel over. Bij deze pelletkachel zie je dus gewoon het aangename vuurtje branden en hij functioneert als CV. Daarnaast kunnen diverse types ook een kleine hoeveelheid lucht de kamer in blazen voor de opwarming, meestal maximaal 4 kw van het totaal vermogen. De keuze is geheel aan u.

pelletkachel op CV of de CV pelletketel